Business Angel Årsmøde 2017

For fjerde år i træk bød vi velkommen til det store Business Angel Å̊rsmøde 2017 på Fyn hos SDU Cortex Lab. Årsmødet blev en gedigen succes med knap 200 risikovillige investorer ligeligt fordelt fra Øst- og Vestdanmark, spændende indlæg fra business angels, dynamiske debatter, investorforhandlinger, videohilsen fra skatteministeren, kåring af årets business angel og tre ildsjæle priser, præsentation af lovende danske investeringsmuligheder og en masse networking.

Tak til alle de deltagende for et godt årsmøde – vi glæder os til at se jer i 2018.

Deltagerne sagde bl.a. følgende om årsmødet

Om virksomhederne:

“Super valg af de virksomheder som pitchede – de var super gode og en vigtig del af dagen”

Om keynote speaker; Edward Shenderovich:

“…Det var super interessant at høre hans tanker, ideer om business, fremtiden – meget inspirerende – specielt hvordan han investerer og hvordan han tænker connections/ relations ind. Teamet er number one og at vi i fremtiden ikke kun vil tænke på penge…”

Om dagens konferencier:

“Forventede prof – det var han – godt overskud – super”

Genlev dagen her

Årets Business Angel 2017

Jesper Drescher vandt prisen som årets business angel for hans salg af iværksættervirksomheden Sirculus. Afkastet i Dreschers samlede portefølje er hemmeligt, men han røber, at én enkelt investering har givet pengene over 100 gange igen.

Prisen som årets business angel er blevet uddelt siden 2008 og går til en særdeles aktiv investor, som både har købt og solgt virksomheder med succes i det forgangne år. Dette års vinder bleb Jesper Drescher, bl.a. på grund af hans exit af iværksættervirksomheden Sirculus til Falck Healthcare.

Læs mere

Siculus-salg imponerede juryen
Jesper Jarlbæk, formand for DanBAN (Danish Business Angels) og juryen, roser årets vinder for hans rolle i udviklingen og salget af Sirculus, der leverer psykiatriske og psykologiske tjenester til kommuner, regioner og virksomheder. Et forløb han kalder for et “lærebogseksempel” i business angel aktivitet.

“Det er business angel arbejde, når det et bedst. Tilbage i 2012 havde Sirculus røde tal på bundlinjen og var gældsat. Men Jesper investerede i virksomheden, gik ind som bestyrelsesformand, og hjalp med at få strategi og business case skåret til. I dag er virksomheden landets førende specialist på sit felt og blev solgt til en af de store aktører i markedet”, udtaler Jarlbæk.

Pengene 100 gange igen på investering
Det samlede afkast i Jespers Dreschers portefølje er fortroligt, men han røber at en enkelt investering har givet ham et afkast på over 100 gange investeringen.

Jesper Jarlbæk bemærker:
“Det er et vilkår for business angels, at investeringerne er risikofyldte, og at langtfra alle når gennem rejsen fra startup til etableret virksomhed. Derfor er det vigtigt, at der fra tid til anden kommer et stort virksomhedssalg ud af anstrengelserne, som mere end dækker tabene på mindre succesfulde investeringer”.

Det handler om et godt team
Jesper Drescher udtaler selv om sin opskrift på succesfulde investeringer i iværksætteri:

“Når jeg investerer i en virksomhed er det hovedsageligt en investering i et sultent team med en stærk vision. Teamet skal være ambitiøst og kunne tænke stort – den detaljerede ide er ikke så vigtig for mig – det er mere vigtigt at teamet er villige til at lytte og justere ideen, hvis det kræves for at forfølge visionen”

Foruden sine danske investeringer, er Jesper Dreschers en meget aktiv investor på den afrikanske Tech scene. Den mest kendte virksomhed er Mdundo, Afrikas svar på Spotify.

Jesper Drescher

BA ildsjæle i 2017

Det er vigtigt at hylde de folk, som gør noget ekstraordinært for det danske business angel økosystem. Derfor blev der som noget nyt i 2017 kåret tre BA ildsjæle. En ildsjæl er en person, som gennem en længere periode har ydet en markant indsats for at løfte og professionalisere det danske iværksætter- og business angel økosystem.

I år gik prisen til 3 investorer fra de danske BA netværk, som alle har gjort sig særligt bemærket på hver sin måde.

Esben Gadsbøll

Esben Gadsbøll

Esben Gadsbøll tildeles Business Angel Ildsjæl 2017 diplomet for hans store ihærdige indsats med at fremme investeringslysten hos andre business angels. Esben har konstant fingeren med i et væld af arrangementer, internationale studieture og et stadigt stærkere samarbejde på tværs af Norden og Baltikum. Esben kommer med store mængder af positiv energi og insisterer på at vi skal blive dygtigere til at investere i iværksættere.

Medlem af DanBAN

Helge Munk

Helge Munk

Helge Munk tildeles diplomet for hans mangeårige, ihærdige og vedholdende indsats i det danske iværksætter og business angel økosystem. Helge har gennemført mange investeringer i start-ups, og for iværksætterne er han en vellidt investor, der bidrager med kapital, kompetencer og kontorfaciliteter. Helge går meget aktivt ind i casene og har også haft et par gode exits undervejs!

Medlem af Business Angel Syddanmark

Lasse Chor

Lasse Chor

Lasse Chor tildeles diplomet for hans mangeårige arbejde i Aarhus området med at bygge både et iværksætter og investor miljø. Udover at være ”the happiest man alive”, så er Lasse primus motor for investornetværket Fight Club og initiativtager for eventet ”Growing Investors”, der har markeret sig som et årligt fyrtårn for uddannelse af business angels.

Medlem af Investor Fight Club

Presse

Pressen var velkommen på BA årsmødet. Læs og se mere om eventet ved blot at klikke på logoerne.

  • f1771e_00bfa24ba4fc4a46beabd7960e471d94~mv2
  • finans_logo_final
  • DVCA-Logo